SHIRO KITASENJU

自然の素材にこだわった製品を提案するコスメブランド「SHIRO」のショップデザイン。北千住駅に直結するショピングモール内に位置し、2面が共用通路に面した人通りの多い角地となっている。人の賑わいを感…

自然の素材にこだわった製品を提案するコスメブランド「SHIRO」のショップデザイン。北千住駅に直結するショピングモール内に位置し、2面が共用通路に面した人通りの多い角地となっている。人の賑わいを感じながらも、落ち着いて製品を体験できる空間を目指した。
区画の中央に大きなロの字のカウンターを配置し、共用通路側はディスプレイ、店内側はレジとタッチアップの機能をもたせた。また、店内壁面には伸びやかに連続する棚を設け、来館者を自然と店内へ引き込む平面計画とした。
カウンター及び壁面には、オリジナルで配合を調整した特殊左官材を採用。混ぜ込んだ玉砂利の形状を浮き立たせたテクスチャーは「米粒」を連想するような奥行きのある仕上げとなっている。自然の恵みをそのまま製品に活かすSHIROのものづくりへの想いを、空間的に表現することを目指した。

Completion 2021.3

The shop design for SHIRO Lumine Kita-Senju, a cosmetics brand offering products made using natural ingredients. Located inside a shopping mall directly connected to Kita-Senju Station, SHIRO Lumine Kita-Senju faces corridors with abundant foot traffic on two sides. We sought to create a shop that l…

The shop design for SHIRO Lumine Kita-Senju, a cosmetics brand offering products made using natural ingredients. Located inside a shopping mall directly connected to Kita-Senju Station, SHIRO Lumine Kita-Senju faces corridors with abundant foot traffic on two sides. We sought to create a shop that lets people experience products in a serene space while sensing the shoppers around them.
In the center of the section, a large rectangular counter with space in the middle was created. The sides facing the corridors became display counters, and the side facing the interior of the shop became the checkout and an area for touching up makeup. Additionally, by constructing a large shelf that stretches along the walls, a floor plan that will naturally draw passers-by into the shop was materialized.
A special plastering material, which has a unique composition adjusted specifically for this project, is used for the counter and the walls. The gravel that was mixed into the material is visible on their surfaces, giving a feel of depth to the texture, something reminiscent of grains of rice. Our aim was to spatially express SHIRO’s passion for fully utilizing the bounty of nature in its products.

Completion 2021.3

テキストを読むMORE

CLIENT
SHIRO co.,ltd.
LOCATION
Kitasenju Tokyo
PHOTO
Takumi Ota