STUDIOUS NAMBA

セレクトショップSTUDIOUSの複合店舗のデザイン。奥行きの深い区画をメンズとウィメンズの2つの空間に分け、それぞれを独立したショップとして機能させることが求められた。 中央にスチールの柱15本…

セレクトショップSTUDIOUSの複合店舗のデザイン。奥行きの深い区画をメンズとウィメンズの2つの空間に分け、それぞれを独立したショップとして機能させることが求められた。
中央にスチールの柱15本を一直線に並べ、5層のファブリックの帯を編み込んだスクリーンを設置。スクリーンの一部は店内にランダムに飛び出し、その構造体がハンガーラックとしても使える構成とした。その結果、機能的にメンズ・ウィメンズに分割しながらも、隙間から視線が抜け、一体感と広がりを感じる空間となった。ファブリックは薄いグレーの帆布をベースに白の特殊塗装を施すことにより、その軽く柔らかな印象を強調している。
ブランドのもつ自由で軽やかなイメージを、ファブリックが店内を飛び回っているデザインを通じて表現することを目指した。

Design of a shopping-complex of the selected apparel shop, STUDIOUS. The architectural challenge was to separate the spacious compartment into two different parts: for men’s and women’s, and to make each part effectively work as two independent shops. In the center, 15 steel pillars were a…

Design of a shopping-complex of the selected apparel shop, STUDIOUS. The architectural challenge was to separate the spacious compartment into two different parts: for men’s and women’s, and to make each part effectively work as two independent shops.
In the center, 15 steel pillars were aligned in a single row and a screen woven from five layers of fabric bands were set up. Inside the store, a part of the screen pops up randomly allowing its structure to be used as hanging racks. This created a space which not only functionally separates the men’s and women’s spaces but allows the viewers to look through the gap, evoking a feeling of spatial unity and broadness. The fabrics used here were made by applying a special white colored paint onto light-gray canvas to emphasize its impression of lightness and softness.
We aimed to express the free and light image of the brand by a design of fabrics floating around the shop.

テキストを読むMORE

CLIENT
TOKYO BASE co.,ltd.
LOCATION
Namba Osaka
PHOTO
Takumi Ota